Låssmed jour vad kostar det?

Vad kostar en låssmed?

Att bli utelåst kan bli dyrt

Tappat nycklarna eller råkat låsa dig ute? Då kan det bli både knepigt och dyrt. Hos en del låssmeder kan du få vänta tills nästa dag innan du kan få hjälp. Speciellt om du blir utelåst efter kontorstid (kontorstid, i regel 07.00–16.00).

Behöver du anlita en låssmed, speciellt om det är under kväll eller helg, så tar de förutom en timkostnad även betalt för jouren. Priserna kan dessutom skilja sig en hel del hos olika låsfirmor.

Låssmeder har fri prissättning i Sverige.

Vad kostar en låssmed?

Vi har fri prissättning i Sverige och tyvärr finns det oseriösa aktörer som utnyttjar tillfället och tar oskäligt mycket betalt. En låssmed tar vanligtvis ut en arbetskostnad per timme, samt kostnad för material.

Förutom arbetskostnader får man betala för materialet som behöver användas.  Har man tappat nycklarna bör låset bytas. Då blir det en kostnad både för att dyrka upp låset samt för montering av det nya låset. Vad ett nytt lås kostar beror på vilken leverantör och fabrikat av lås man väljer.

Låssmed jour med ett skälig pris?

Låssmed jour pris?

En skälig kostnad ska ligga på högst 4 000 kronor. Efter arbetstid på vardagar, samt på helger får man räkna med att betala extra för en låssmed. Att anlita en låssmed under jour blir ofta dubbel så dyrt som under vanliga arbetstider så om man kan vänta till nästkommande vardag så slipper man fördyrande jourkostnader.

En del låssmeder tar även ut en kostnad för resor. Bor man centralt så brukar resekostnader ingå i priset men vid längre avstånd från leverantören är det inte ovanligt med resekostnader.

Desto längre avståndet är ju högre blir kostnaden för resor fram och tillbaka. En del låssmeder tar betalt per timme medans andra tar betalt per km. Du bör kolla upp detta innan du anlitar en låssmed så du vet vilka kostnader du kan räkna med.

Det kan vara smart att be om offert med fast pris samt att få referenser från olika firmor innan man bestämmer sig. Speciellt om det ärende inte är akut. Kostnaderna kan skilja sig en hel del för samma typ av tjänst, genom att jämföra kan man försäkra sig om att man inte får betala för mycket.