Konferens hotell i Stockholm

Att boka konferenshotell i Stockholm är det många företag som gör eftersom Stockholm har ett stort utbud av allt som gör en konferens lyckad. Alla konferenshotell i Stockholm eller i alla fall de flesta kan du hitta här. För att få mer information och komma till bokning kan du besöka denna sida som listar de hotell med möjlighet till konferens i Stockholm.

Hitta billiga hotell i Stockholm

Utbudet av hotell i Stockholm är väldigt stort. Inte så oväntat med tanke på att det är Sveriges huvudstad och den stad som har flest företag i Sverige och även den stad som flest antal turister väljer att besöka. Prismässigt skiljer det sig rejält mellan de olika hotellen. Det går att hitta hotellrum för några hundralappar till flera tusen kroner per natt.

Bra tips för att hålla nere kostnaderna

Boka i tid – Är du ute i sista minuten är ofta många av rummen fullbokade och då blir priserna på de lediga rum som är kvar högre. Främst handlar det om att kunna ha ett större utbud att välja på och därmed kunna välja de billigare alternativen. Se även över priserna gällande vardag/helg då det kan skilja i pris. Hotell mitt i city har inte sällan lägre pris på helgerna medan spahotell har ett högre pris dessa dagar.

Välj inte ett dyrt hotell, du ska ju ändå inte tillbringa så mycket tid på själva rummet. Lägg hellre pengarna på roliga upplevelser! Det är stor skillnad på ett hotell med fem stjärnor mot ett med enbart en stjärna. Men skillnaden är marginell mellan tre och fyra stjärnor. Priset brukar dock skilja ganska mycket. Testa ett hotell med gott rykte och din reskassa kommer att räcka längre, lägg pengarna på shopping istället.

Fler alternativen på billigt boende

Tänk på att det finns vandrarhem i Stockholm. Istället för hotell så finns det flera Hostel eller B&B som kan vara ett alternativ. Förr var det stor skillnad i kvalité mellan ett Hostel/B&B och Hotell men idag är gränserna mindre och ska du inte spendera så mycket tid på rummet så behövs det inte mer än ett rent rum och en skön säng. Ett bra alternativ för att få ner priset och inte minst för de som kan tänka sig ha toalett/dusch i korridor även om de flesta vandrarhem har egen dusch och toalett.

De femstjärniga hotellen håller visserligen en väldigt hög standard men skillnaden mellan 3-stjärnigt och 4-stjärnigt hotell är inte så stor. Det blir därmed lättare att få ett större utbud av hotell att välja mellan och även lättare att hitta ett bra pris. Ett bra tips för boende är att kolla på recensioner som ofta finns om hotellen på bokningssidan innan du gör din bokning.

Kontrollera vad som ingår

Ett billigt hotell kan i vissa fall hålla de låga priserna just eftersom de inte erbjuder samma service som de dyrare hotellen gör. Att ta extrabetalt för frukosten är inte ovanligt men frukost ska ni ju ändå äta på ett mysigt fik. Även inchecknings och utcheckningstid varierar mellan de olika hotellen. Wifi brukar däremot nästan alltid ingå även om det finns undantag så är Wifi svårt att klara sig utan nu för tiden.