Bilsemester Toscana

För att ta dig till Toscana med bilresa från Sverige kan du både åka den västra och den östra rutten. Om du väljer att åka den västra rutten åker du till största del på motorvägen A7 via städer som Hamburg, Kassel och Würzburg. De två olika rutterna möts vid Österrike och fortsätter sedan på samma väg. Från Österrike åker du vidare söderut genom Alperna via Brennerpasset och den italienska motorvägen A22 till Modena.

Väl framme i Toscana är det med tåg du tar dig mellan regionens största städer på bästa sätt. När det är dags för att utforska mindre städer och byar så är bil och buss två transportmedel att föredra. Med bil bestämmer du vara du ska åka och du kan ta dig runt på de smalaste av vägar som leder till de mest charmiga små byar.

Roadtrip till Toscana

Toscana är en region som kännetecknas av historiska städer, fantastisk konst, grönskande olivlundar och idylliska vingårdar. En rundtur på någon av alla vingårdar är givet under en semester i Toscana. På en sådan tur kommer du få smaka på några av världens godaste viner och olivoljor.

Ett av de populäraste resmålen i Toscana är staden Florens. Florens är en väldigt levande och välkomnande stad där historien gör sig påmind. Stadens storhetstid under 1400- och 1500-talet lever kvar än idag och bidrar stort till Florens charm.

Det finns otroligt många vackra städer och platser runtom i Toscana. Siena, Livorno, Lucca och Chianti är exempel på andra städer i regionen Toscana som är helt fantastiska.

Sevärdheter i Toscana

Vid Piazza del Duomo ligger bland annat byggnaderna Duomo och Battistero som också är värda ett besök. Av alla Toscanas bergsstäder är San Gimignano den mest omtalade. Här finns flertalet spektakulära medeltida byggnader från 1100 och 1200-talen.

I San Gimignano finns många fler sevärdheter samt restauranger, caféer, butiker och vinprovningsrum. Det är ett resmål som inte kommer göra dig besviken. Toscana är också en region som är väldigt känd för sin matkultur. Under en semester i Toscana måste du se till att försöka uppleva så mycket av regionens mat som möjligt. Om du tänker besöka Toscana är det bäst att göra det under tidig sommar eller tidig höst, när temperaturen ligger på behagliga 20-21 grader.